maanantai 3. elokuuta 2009

Vilpitön

1.Hyväksikäytettävä hölmö.

2.Sankari, joka ei pelkää tätä leimaa. Vilpitön vilpillisessä maailmassa osoittaa poikkeuksellista rohkeutta, mikäli kyseessä on tietoinen valinta. Joka tapauksessa siis hyväksikäytettävä hölmö.

3.Kyynisen vastakohta. Kukaan ei halua olla kyynikko, mutta vähänkin vilpittömästi tarkasteltuna on selvää, että juuri he menestyvät maailmassa – vilpittömien, eli hyväksikäytettävien hölmöjen kustannuksella.

4.Siis: surullisen hahmon optimisti.

1 kommentti:

  1. Huomio kohtaan 2: vilpitön säästää vilpillisessä maailmassa huomattavan määrän energiaa verrattuna kyynikkoon, joka tuhlaa sitä koettamalla paljastaa kanssaihmistensä taka-ajatukset, oli niitä tai ei. Tässä mielessä kyynikko tarpoo epäilystensä ja ennakko-odotustensa suossa siinä missä vilpitön kelluu onnellisena eteenpäin naiiviutensa varassa - kyynikko on siis taatusti kärsinyt menestyksensä eteen, eikä hyväksikäytetyksi joutumisella ole vilpittömälle mitään merkitystä.

    Huomio kohtaan 3: Yksikään kyynikko ei menesty, ellei teeskentele edes hieman vilpittömyyttä. Täysin vilpittömästi kyyniseen hölmöinkään ei luottaisi riittävästi tullakseen hyväksikäytetyksi.

    Huomio kohtaan 4: optimistit elävät pitempään ja terveempinä kuin pessimistit.

    VastaaPoista